Komplo mektubu, özel kalemin bilgisayarında

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Temmuz 2010 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tutuklanan eski Ankara Emniyet Müdürü Özdemir'le ilgili 'komplo mektubu' Özel Kalem Müdürü Zeren'in bilgisayarından çıktı. Zeren, 'Benimle ilgisi yok' dedi

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

Eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in tutuklanmasıyla sonuçlanan süreçte ortaya çıkan ve Ankara Emniyeti'ni karıştıran 'komplo mektubu'nda ilginç gelişme Orhan Özdemir'in çeteye üye olmak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından tutuklanmasıyla sonuçlanan süreçte ortaya çıkan bir mektup, Özdemir'in önceki gün tutuklanan Özel Kalem Müdürü Ömer Zeren'in bilgisayarından çıktı.

Kayseri'deki yolsuzluk operasyonunu yürüten özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin'e hitaben kaleme alınan ve Muharrem Durmaz imzasını taşıyan mektupta, Orhan Özdemir'e komplo kurulduğu izlenimi uyandıran ifadelere yer verilmişti.

Savcı Cemil Tuğtekin, Ömer Zeren'in makamında ve evinde arama yapmış; özel kalem müdürlüğünde bulunan beş ve Zeren'in evinde bulunan iki bilgisayarın kopyasını aldırmıştı. Mektubun bir örneği, Zeren'in makamındaki beş bilgisayardan birinin ana belleğinde bulundu. Aynı bilgisayarda, Muharrem Durmaz'a ait imza örnekleri de ele geçirildi. Mektubun, bu bilgisayarda yazıldığı ve altına Durmaz'ın imzasının yerleştirildiği öne sürüldü. Zeren ifadesinde 'Benimle ilgisi yok' dedi. Bilgisayarlarda iki tane de ses kaydı bulundu. Ortam dinlemesi yöntemiyle elde edilen kayıtlardan biri, Zeren'in bir polis memuruyla yaptığı görüşmeye ait.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber